20190402 184043

Bordeaux

Storslagne katedraler og praktfull arkitektur, en pulserende verdensmetropol, men også med sine sjarmerende, bortgjemte torg og vakre byrom. Bordeaux har sine internasjonalt annerkjente konsert- opera- og ballettscener som med sine blendende vakre utsmykninger og overdådige prakt kan sette en helt ut et lite øyeblikk.
Den store elven Garonne renner sakte gjennom byen, og de mange vakre broene, det bugnende utbudet av fersk sjømat på markedene gjør det å rusle langs elven til noe nesten magisk. Vi elsker det yrende livet på elvebredden i Bourdaux, gjerne med bobler og ferske østers.

En dagstur til Bordeaux sammen med guide er en fin måte å møte denne storbyen første gang på. Man kan rusle i det historiske sentrum sammen med en kunnskapsrik guide, som i løpet av en 2- timers tur viser frem den mest fantastiske  1700-tallsarkitektur med høydepunkter fra UNESCO's verdensarvliste.
Den beste måten å bli kjent med Bordeaux på er til fots eller på sykkel.  "Ville des Lumières", "Lysets by", er tegnet og designet av arkitekter og byplanleggere tilbake til 1700-tallet. Vakker harmoni mellom bygninger og byrom, vakre torg og allèer kommer tydelig til uttrykk i byens mange bydeler. Noen av gatene har ikke endret seg siden middelalderen og de mange, vakre skulpturene i byen gjør opplevelsen spesielt stor for de kunst- og historieinteresserte.

Etter litt byvandring vil nok mange sette pris på et forfriskende, lite måltid ved elvekanten, bestående av f.eks. ferske østers og herligste drikke. 

Turer som dette kan bookes ved ankomst Castelrey. Dere kan selvsagt planlegge og gjennomføre denne og andre turer til byer og landsbyer helt på egenhånd. Fantastiske minner vil dere få uansett.