309695153_464693802383667_7863537903591061489_n

Lot et Garonne, vårt nabolag

Château Castelrey ligger midt i det "franske matfatet", som franskmenn selv kaller departementet, Lot et Garonne. Området er kjent for alle sine fantastiske råvarer, og mange av dem finner vi på de sjarmerende lokale markedene, som er åpne flere ganger i uken. Hit kommer bøndene for å selge sine varer, med stolthet og kunnskap. Grønnsaker, frukt, bær, nøtter, oster, syltetøy, honning, kjøttprodukter av ulike typer, viner, urter, blomster og mye, mye mer. En tur hit, enten for å handle eller bare for "å snuse inn atmosfæren" er noe du bare få med deg.
De to vinområdene (appellasjonene) nærmest oss er Buzet og Brulhois. Begge er i sykkelavstand for trente syklister og har en rekke besøksgårder for vinentusiaster. St. Émilion og Medoc-halvøya med sine mange verdenskjente vinslott, hvor man kan handle noen av verdens beste viner, ligger knappe to timer unna.  Vingården som har levert vin til Eikhaugen Gjestegard i mer enn 20 år ligger også bare en halvannens time unna Castelrey. Denne vingården tar også imot besøkende etter avtale.
I vår lille storby, Agen, er turer langs kanalene på sykkel eller til fots, eller med kanalbåt eller kajakk, en flott opplevelse. I løpet av kort tid beveger man seg fra storbyens urbane stemninger til fredfull atmosfære langs kanalene. Her venter minner rundt hver sving.
Vi har mange forslag til aktiviteter og opplevelser.  Den vakre, Cathedrale Saint Caprais, som ligger i gamlebyen er verdt et besøk, og slett ikke bare for de historie-, kultur- og arkitekturinnteresserte.  Legg gjerne turen innom matmarkedet som er på plass flere dager i uken, rusle gjennom Gamlebyens trange gater, besøke gallerier og musèer og nyte den sør-franske stemningen som kommer til live utover kvelden på de utallige serveringsstedene og musikkbarene.  Vi har samlet tilbud om opplevelser og aktviteter fra noen av de beste tilbyderene i vårt område. Bestilling av alle aktiviteter skjer først ved ankomst til Castelrey.

Noen av aktivitetene som tilbys arrangeres kun til faste ukedager(minimunmsantall fra 6 personer, varierer for ulike aktiviteter) og starter som regel kl 10:
Torsdager: guidet sykkeltur på sjarmerende landeveier, inkl picnic ved innsjøen i Bajamont. (turen taes også på fredager om det ikke er planlagt vingårdsbesøk). 
Fredager: vingårdsbesøk i Buzet med lunsj mellom vinrankene. Dette er en aktivitet som krever påmelding i god tid før ankomst, så meld gjerne interesse allerede ved booking. Tilbudet vil være begrenset til juli og halve august en periode fremover.
Lørdager: Tur til Saint-Émilion med lunsj, shopping og vinsmaking (heldagstur). Kun grupper min 12 personer.
Søndager: guidet sykkeltur langs kanalene til gamlebyen i Agen. 
Vertskapet tilbyr både lunsjer og middager på Château Castelrey. Info og menyer blir presentert ved ankomst. Ønsker man å spise ute har vi både kort vei og et stort utvalg av restauranter å anbefale. På søndagene er det 9 retters slottsmiddag i spisestuen.

Ankomstdagen (onsdager for ukesgrupper og torsdager for langweekendgrupper) tar vertskapet imot alle gjester, også enkeltreisende, på Château Castelrey med et kveldsmåltid.